i o tym co robię...
|
Moje całe życie związane jest z Chełmem. Tu poznałam mojego męża Andrzeja. Tutaj założyliśmy nasz dom rodzinny i wspólnie wychowujemy naszą córkę Weronikę. To przede wszystkim jej staram się przekazywać najważniejsze wartości, jak szacunek dla ojczyzny czy wrażliwość na potrzeby innych. Czytaj całość... |
sobota, 14 stycznia 2012 16:55
1. Poprosiłam o przedstawienie opracowanych przez Chełmski Dom Kultury warunków dla wszystkich oferentów pod wynajem kawiarni wraz z podaniem ilości ofert, które wpłynęły i od kogo? Stwierdziłam również, że z takiego postępowania powinien być sporządzony protokół. W związku z tym prosi o ujawnienie tego protokołu.
2. Poprosiłam o opinię radcy prawnego odnośnie wynajmu zasobów komunalnych na okres ponad 3 lata. Z dokumentów wynika, że kawiarnia w ChDK została wynajęta na 8 lat. Czy w związku z tym nie była wymagana zgoda Rady?
3. Jaki będzie zakres robót remontowych wewnątrz budynku ChDK, który zostanie objęty projektem unijnym? Ponadto zapytałam, dlaczego zostały wpisane do projektu wydatki niekwalifikowane?
4. Jakie zostały podjęte działania przez miasto w celu doprowadzenia remontu kładki pieszej nad torami kolejowymi? Czy nadal trwają rozmowy z PKP i jakie są ustalenia?
5. Wskazałam, że w tym roku miasto ogłosiło trzy zamówienia publiczne na dostawę drzew i krzewów do nasadzenia. Dwa na nasadzenie jesienne i jedno na nasadzenie wiosenne. W związku z tym zwróciła się z prośbą o poinformowanie, na jakie kwoty zostały podpisane poszczególne umowy i z jakich środków były one realizowane? Jednocześnie prosiłam o przedstawienie wykazu gdzie zostały dostarczone i wysadzone te sadzonki.
6. Przy Pl. Łuczkowskiego znajduje się pomnik przyrody, który ma utrudniony dostęp do wody i usycha. W związku z tym zwróciła się z prośbą o zadbanie aby drzewo było podlewane.
7. Poprosiłam o przedstawienie wykaz budynków komunalnych przygotowanych do sprzedaży, w tym planowanych do sprzedaży w roku bieżącym oraz oszacowaniem poszczególnych składników majątku samorządu.
8. Na jakim etapie znajduje się budowa lodowiska?
9. Poprosiłam o przedstawienie założeń organizacyjno – finansowych dot. stworzenia kina na bazie budynku przy ul. Strażackiej. Z podaniem ilości zatrudnionej kadry, kosztów utrzymania i remontu tego obiektu.
10. Czy władze miasta nadal pracują nad koncepcją połączenia dwóch spółek: Przedsiębiorstwa Usług Mieszkaniowych i Przedsiębiorstwa Targowiska Miejskie? W związku z tym, jakie są plany i kiedy ewentualnie będą wprowadzane w życie?
Oficjalna strona Małgorzaty Sokół